fbpx

cfm | zilverfit

ZilverFit is functionele bot- en spierversterkende training aan mensen die overdag een uurtje tijd hebben. Je traint in een kleine groep (maximaal 10 personen) onder leiding van een gediplomeerde coach.
De trainingen zijn afgestemd op ieders niveau en hebben te maken met alledaagse bewegingen, zoals tillen, hurken en duwen. 

Traplopen

Bij het toenemen van de levensjaren worden simpele dingen zoals boodschappen tillen of traplopen steeds zwaarder. Mensen worden minder soepel en sterk. Maar met bot- en spierversterkende oefeningen kunnen ze weer sterker worden.

Gezondheidsraad

Ook de Gezondheidsraad adviseert om minimaal tweemaal per week bot- en spierversterkend oefeningen te doen, naast 150 minuten per week bewegen. Het is daarbij de bedoeling dat de oefeningen zwaar genoeg zijn en dat je je spieren gaat voelen. Dat is nodig om sterker te worden.

Rustig trainen

ZilverFit is alleen overdag en wordt gegeven aan kleine groepen. De leeftijd van de deelnemers ligt nu tussen de 55 en 79 jaar. Het blijkt dat veel mensen het niet prettig vinden om ’s avonds in een drukke sportschool te staan voor een training, terwijl ze overdag ook tijd hebben. Vandaar dat CrossFit Meppel ervoor kiest om de deelnemers overdag te begeleiden tijdens hun oefeningen die ertoe bijdragen dat de dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen en traplopen, hen makkelijker zal afgaan.
Ik ben jaren geleden op advies van een overgangsconsulente begonnen bij CrossFit Meppel omdat ik niets aan sport/ bewegen deed.
Tot mijn eigen verbazing heb ik het vanaf dag 1 leuk gevonden. Na 5 jaar twee tot drie keer per week de workout of the day te doen, ben ik laatste tijd meer met de high intensity interval training bezig, dit programma heet nu CFM | ZilverFit.
Het werken met gewichten heeft voor mij niet veel meerwaarde meer. Mijn conditie gaat nu vooruit, gezien mijn leeftijd (64 jaar) kan ik goed meekomen.
Het is prettig om te kunnen schalen en om te merken dat degene die les geeft bij iedereen langsgaat om af te stemmen wat je gaat doen. De sfeer is goed, en je voelt je snel een deel van de familie.
Remmy Schipper-Ottens

CFM | ZilverFit

proefles doen?

Ben je klaar voor een proefles?

Kom een keer meetrainen bij de fitste familie van Meppel.

of