Sporten in Meppel? 6 redenen waarom CrossFit ook bij jou past

Sporten in Meppel

Ben je van plan om te gaan sporten in Meppel? Goed bezig! Wat je ook gaat doen, het is belangrijk dat je een sport uitkiest die bij jou past. Wanneer je met tegenzin moet gaan sporten zal het veel moeilijker zijn om de gezonde gewoonte vast te houden. Misschien komt dit artikel een beetje op jou over als ‘wij van WC-Eend bevelen WC-Eend van harte aan’. Begrijpen we. Maar we zijn zelf zo overtuigd van de positieve invloed die CrossFit op onszelf en op de mensen om ons heen heeft, dat we dit artikel toch gewoon lekker schrijven. We kunnen het van harte aanbevelen om dit artikel te lezen 😉

Sporten in Meppel

Je bent niet de enige die op zoek is naar een sportschool in Meppel. Bij een sportschool denk je al gauw aan een ruimte vol met apparaten, spiegels en mensen met koptelefoons op die naar hun biceps staren terwijl ze deze aan het oppompen zijn. Ook leuk, maar we pakken het bij CrossFit Meppel net even wat anders aan.

1. Je traint functioneel

CrossFit draait om functional fitness. Dat betekent dat alle oefeningen je sterker maken, fitter maken, en mobieler maken, maar niet per sé zodat je beter wordt in CrossFit. Dat is een leuke bijkomstigheid. Maar vooral ook zodat je ‘beter wordt’ in je dagelijkse leven. Zware boodschappen sjouwen, in de tuin werken, spelen met je kinderen; dit wil je zo lang mogelijk kunnen doen. CrossFit helpt daarbij. Geen enkele training is hetzelfde en je traint niet alleen maar kracht. Ook mobiliteit en flexibiliteit komen aan bod. Zo word je strakker, fitter, sneller én sterker.

Sporten in Meppel

2. Je leert nieuwe vaardigheden

Helaas, je ontkomt er echt niet aan: een leven lang leren. Gelukkig kan dat ook best leuk zijn. Zo is de kans heel groot dat je nieuwe bewegingen leert bij CrossFit die je anders nooit zou leren. Alleen dat is al de moeite waard!

3. Je pakt altijd je zwakke punten aan

Doordat er elke dag een andere workout op het programma staat pak je elke week wel je zwakke punten aan. Misschien niet altijd even leuk, maar je wordt er wel een algeheel betere atleet van. Juist door altijd gewoon te doen wat je voorgeschoteld krijgt zal je ervaren waartoe je allemaal in staat bent. Heel veel kunnen we je melden!

Sporten in Meppel

4. Je krijgt écht persoonlijke aandacht

Een veelgehoorde opmerking is dat CrossFit duurder is dan de reguliere sportschool. Klopt. Met een reden: bij een CrossFit les staat er altijd iemand voor de groep die elk individu aandacht geeft. Wat kan er beter in je houding? Hoe kun je nog meer gewicht aan? Hoe kom je vooruit als atleet en als persoon? Ook met vragen over voeding kun je bij de coaches terecht.

5. Je motiveert elkaar

Bij CrossFit train je dus in een groep. Dit motiveert enorm. Zowel voor de trainers als voor de atleten. Ongeacht je niveau word je meteen opgenomen binnen de CrossFit familie. Want zo voelt het echt. Als familie. Al gauw zal je merken dat je liever gaat sporten dan thuis op de bank blijft liggen!

6. Het is leuk!!

Het is vooral gewoon heel erg leuk! De foto bij dit artikel bevat een tekst die op de muur staat bij CrossFit Meppel en het perfect samenvat. Relax. Have fun. Het resultaat komt vanzelf!

Ben je benieuwd naar CrossFit? Je bent van harte welkom bij de fitste familie van Meppel en omstreken voor een gratis proefles!
Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *