fbpx

STAP 1: GRATIS B.A.S.I.S. CONSULT

Gratis B.A.S.I.S. Consult (Bewegen| Ademhaling | Stress| Immuunsysteem | Slaap) bij CrossFit Meppel.

Je hebt besloten om fitter en sterker te worden dan ooit tevoren – awesome! Alles begint met een goede solide BASIS, het fundament. Op een zwakke fundering kan er namelijk niet gebouwd worden.

Dat fundament ben jij. Hoe beter je BASIS is, hoe meer resultaat je hebt in jouw leven.

En, als jij in staat bent om dit te realiseren op fysiek vlak, zal dit als vanzelf doorwerken op alle andere vlakken in jouw leven.

Wat is B.A.S.I.S. coaching precies?

CrossFit Meppel heeft een uniek manier van coaching ontwikkeld dat echt werkt. Het B.A.S.I.S. coachingsplan geeft je inzicht in de volgende 5 domeinen:

Bewegen: Hoeveel uren per dag zit je gemiddeld? Hoe veel uren per week sport je, en welke sport?……

Ademhaling: Ben je wel eens kortademig of benauwd? Heb je met regelmaat hoofdpijn en / of nekpijn?……

Stress: Ervaar je dagelijks stress? In welke ‘stress-mindset’ herken je je het meeste?……

Immuunsysteem: Ben je in de winter met regelmaat verkouden/ziek? Heb je met regelmaat huidklachten/eczeem?……

Slaap: Hoeveel uren slaap je gemiddeld per nacht? Word je ’s nachts 1 of meerdere keren wakker?……

Slaapproblemen, darmklachten, energieproblemen, pijnklachten en vele andere ongemakken hinderen je om het optimale uit je leven te halen en dus geen goede fundering neer te leggen. De oplossing van veel van deze klachten komen uit deze 5 domeinen.

“Onze missie is om iedereen te laten ervaren wat het daadwerkelijk inhoudt om de beste versie van jezelf te zijn.”

Veel fysieke klachten hebben een mentale oorsprong en daarom combineert CrossFit Meppel het fysieke programma (CrossFit) met een unieke manier van coaching, namelijk BASIS coaching. Wij combineren onze kwaliteit, aandacht en kennis om voor jou een programma op maat te maken.

Waar kun je dus beter beginnen met CrossFit en coaching dan bij CrossFit Meppel, al meer dan 10 jaar de enige echte CrossFit community van Meppel.

 

STAP 2: CROSSFIT FUNDAMENTALS

Een van de belangrijkste doelen van onze coaches is niet alleen om te zorgen dat jij persoonlijk succesvol bent in het behalen van jouw doel, maar ook dat je doelen kunt blijven ontwikkelen en vol kunt houden op de lange termijn. De CrossFit Fundamental Assessment sessies zijn bedoeld om jou vertrouwd te laten raken met de CrossFit bewegingen en standaarden. Op deze manier kun je veilig en vol vertrouwen participeren in een van onze lessen die aansluiten op jouw behoeften.

Na je persoonlijke consult is de volgende stap (stap 2) “CrossFit Fundamentals Assessment”. Gedurende deze trainingen zul je bekend raken met de verschillende CrossFit bewegingen, Olympisch Gewichtheffen, Power Lifting, Gymnastiek-achtige bewegingen en verschillende soorten Endurance methodes die je kunt verwachten tijdens de workouts. Belangrijk ook is dat je leert hoe je bepaalde oefeningen voor jezelf kunt ‘schalen’ binnen de mogelijkheden van jouw persoonlijke kunnen. We behandelen ook mobiliteit van de gewrichten, blessure preventie en voeding.

Last but not least, tijdens de CrossFit Fundamentals Assessment sessies leer je ook meer over onze unieke CrossFit Rotterdam community de “Rotowners” #iamrotownfitness #iamrotowncrossfit.

Waarom niet meteen starten met CrossFit trainingen bij Rotown Performance Training Center?

  1. CrossFit is complex en techniek is leidend – Voor velen zal CrossFit aanvoelen als een geheel nieuwe sport. We gooien iemand die nog nooit een Clean & Jerk of deadlift heeft gedaan niet in het diepe. Zouden we dit wel doen, dan kan de groep behoorlijk intimiderend overkomen en dit willen we voorkomen. In plaats van dit te doen nemen we de tijd om je de technieken bij te brengen (en de nieuwe termen), zodat je vol vertrouwen en veilig kunt starten met de WOD’s.
  2. De Fundamental Private Coaching sessies geeft ons als coaches de mogelijkheid jouw individuele doelstellingen, behoefte, beperkingen, ‘zwakheden’ en blessures te ontdekken. Iedereen ontwikkeld zich op zijn eigen tempo en wij willen er zeker van zijn dat je progressie boekt en leert onder begeleiding van onze coaches. Op deze manier zorgen we ervoor dat je blessurevrij blijft en je training bijdraagt aan je korte- en lange termijn doelstellingen.
  3. Onze community maakt een belangrijk o

STAP 3: TRAINING & COACHING

Groepscoaching voorziet al onze leden om te werken met gecertificeerde, professionele coaches voor een fractie van de kosten vergeleken met een personal trainer. Al onze leden zijn direct gekoppeld aan de coaches die op hun beurt verantwoordelijk zijn voor het monitoren van de progressie en hun ‘atleten’ te begeleiden om zo persoonlijke fitness doelstellingen te behalen.

Tijdens onze groepstrainingen die gemiddeld 1-uur duren, worden deelnemers onder begeleiding van onze professionele coaches begeleid worden door de verschillende fases van fitness, herstel en voeding:

  • Mobiliteits-trainingen die mobiliteit (beweeglijkheid) van de gewrichten hersteld en beter laat functioneren;
  • Warm-up die in directe relatie staan met de workout, om zo het lichaam optimaal voor te bereiden;
  • De Workout of the Day (WOD) – die kan bestaan uit een combinatie van gymnastiek, rennen, springen, squatten, olympische gewichtheffen, powerliften, kettlebells trainingen etc.;
  • Cooling-down herstel tips en technieken om je lichaam en geest voor te bereiden op de rest van je dag en uiteraard de volgende WOD.

Lees in dit artikel waarom CrossFit een van de beste investeringen is die je ooit zult maken!

Doelgerichte programmering van WOD’s

CrossFit lijkt wellicht compleet willekeurig als het gaat om de constante variatie die we dagelijks op onze trainingen toepassen, maar is dit absoluut niet. Simpel gezegd, onze programma’s zijn zo ontworpen dat het de gezondheid en presentatie van onze atleten (leden) constant naar een hoger niveau brengt. Onze leden moeten vooral buiten onze CrossFit Box (gym) waarde toevoegen en aansluiten op de persoonlijke behoeftes.

Iedereen die zich bij ons aanmeld en voor de eerste keer meedoet met een CrossFit les, heeft ook zijn persoonlijke doelstellingen die balanceren tussen zijn vermogen om te leren en zijn kostbare tijd. Onze coaches zijn ingespeeld op het les geven aan kleine groepen en flexibel genoeg om zorg te dragen voor individuele coaching die aansluit op ieders persoonlijke behoeftes. Om dit in goede banen te leiden, maakt Rotown Performance Training Center gebruik van drie verschillende CrossFit programma’s: