fbpx

Trainen voor de wintersport

De wintersport staat weer voor de deur, of je bent al een keer geweest.

We krijgen heel vaak te horen hoe fijn leden het vinden dat ze geen spierpijn en blessures hebben tijdens de wintersport omdat ze CrossFitten. Maar de mensen die met hun meegaan, en die niet sporten, hebben mega spierpijn en vaak last van de knieen na het skieen.

Het is heel normaal om te trainen voor voetbal, hardlopen of tennissen als je daar een wedstrijd in wilt gaan doen. Maar waarom doe je dit niet voor je op wintersport gaat?

Als je straks lekker gaat skiën of snowboarden voor een weekje. Dan is het wel fijn als je niet na dag 1 al je bed niet meer uit kan komen. Wij willen je graag helpen, zodat je dit de volgende keer niet meer hebt. En dat jij degene bent die volgend jaar als eerste bij de lift staat en een week pijnvrij en zonder extreme spierpijn de week doorkomt op wintersport. De volgende oefeningen gaan je zeker helpen.

Squats

Squats zijn super!

Je traint je benen, billen, hamstrings, je buikspieren én je evenwicht.

Doe vier keer per week in ieder geval drie sets van vijftien squats en je beenspieren zijn er dan in ieder geval klaar voor.

Conditie

Je conditie is natuurlijk een must tijdens de wintersport. Je wilt niet na 5 minuten als een hijgend hert op de piste staan.

Daarom is het belangrijk dat je je hart/longfunctie goed getraind hebt. Maar conditietraining zorgt ook voor mer uithoudingsvermogen in je spieren, dus minder kans op blessures.

Ga in ieder geval twee keer per week joggen of fietsen. Begin met kleine stukjes en probeer dit elke keer langer vol te houden.

Core

Je core stability trainen is heel belangrijk.

Als je romp stabieler is krijg je een stuk betere houding. Planken is de meest beruchte oefening om je core stability te trainen. Hierbij span je je schouderspieren, borstspieren, buikspieren, heupspieren, bovenbeenspieren en scheenspieren aan. Maar zijn nog tal van andere oefeningen die je kan doen.

Doe vier keer per week in ieder geval drie sets van 30 seconden planken en drie keer 30 seconden tuck pulses.

proefles doen?

Ben je klaar voor een proefles?

Kom een keer meetrainen bij de fitste familie van Meppel.

of